Belföld

Milliárdok mennek migránsgyűlöletre, milliók szenvednek a parlagfűtől

parlagfu(210x140).jpg (Array)
parlagfu(210x140).jpg (Array)
Fölényes győzelmet aratott Magyarország ellen a parlagfű válogatottja. A magyar csapat láthatóan kedvetlenül játszott a parlagfűnek hazai, csákvári pályán, a Pollen Stadionban. Magyarok millióinak folyt a könnye a vereség miatt.

Apokaliptikus cikkben jelentette ki a 444 zöldrovata, hogy Magyarország elvesztette a csatát a parlagfűvel szemben, az allergén gyomnövény győzött. A cikk alapján ugyanakkor az rajzolódik ki, hogy az ország sohasem küzdött a parlagfű ellen, mindezt egy csákvári földdarab példáján mutatja be.

A szerző július 24-én talált rá Csákvár határában egy irtásra, ami felett távvezeték lebeg, rajta pedig méteres parlagfű virított. Bejelentést tett róla a Parlagfű Bejelentő Rendszerben. Felső szintről jelezték a csákvári önkormányzatnak a szituációt, az önkormányzat pedig jelezte, nem talált ott parlagfüvet.

A gaz maradt, senki nem csinált semmit.

Augusztus 2-án még nagyobbak voltak a növények, beindult a porzás és pollenszórás, ment a következő bejelentés, nem történt semmi. Mivel még 10-én se történt semmi, hősünk telefonálgatni kezdett. Kiderült, hogy 9-én megérkezett az illetékes kormányhivatalhoz a határozat a Nébihtől, hogy ha annak kifüggesztésétől számított 15 napon belül nem kaszálnak, akkor kaszál a hivatal, ráterhelve a költséget a tulajdonosra.

Nem azonnal kaszálnak persze, még adnak 15 napot, ekkor értesítik újra, és az átvételtől számított nyolc nap után mennek csak kaszálni. Summa summarum egy hónapig szórhatja a pollent a parlagfű.

Kiderült, hogy az egyik áramszolgáltató kezeli a területet, ami vette a fáradságot és lekaszálta azt. De ettől még a kisebb, alacsonyabb növények megmaradtak, újra kihajtottak, ismét szórták a pollent. Eközben nevetséges összeget, 46,1 millió forintot különített el az állam a parlagfű elleni védekezésre, mialatt nyilvánvaló, hogy ezek a pénzek sokszor nem e célra mennek. A milliárdos migránsgyűlölő kampányra legalább jut tőke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik