Belföld

Jogsértő volt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt plakátjainak letépkedése

24.hu
24.hu

2016. 09. 19. 15:41

A testület hétfői ülésén ugyanakkor egy másik ügyben az MKKP-t elmarasztalta amiatt, hogy egy soproni önkormányzati épületre engedély nélkül ragasztott népszavazási plakátot.

A párt plakátjait szeptember 10-én tépkedték le Szombathelyen. A testülethez benyújtott kifogás alapján megállapították a jogsértéseket, de – mivel az elkövetők ismeretlenek maradtak – nem tudták eltiltani őket a további jogsértéstől.

Más kifogások is érkeztek plakáteltávolításokról több településről, de ezeket a beadványokat – formai hibák miatt – érdemi vizsgálat nélkül utasította el az NVB.

Az MKKP-t ugyanakkor elmarasztalták amiatt, hogy aktivistái Sopronban a Liszt Ferenc konferenciaközpont mellvédjére pénteken plakátokat helyeztek el. A kifogást Fodor Tamás polgármester nyújtotta be, azt jelezve, hogy a plakátkihelyezéshez a tulajdonos önkormányzat hozzájárulása lenne szükséges, ám ezt ők nem adták meg. A testület a jogsértést megállapítva eltiltotta az egyik – fényképen is azonosítható – aktivistát, Vörös Viktort, aki MSZP-DK-EGYÜTT-PM színeiben nyert a helyi közgyűlésben mandátumot, és eltiltotta a további jogsértésektől

Az NVB határozatai nem jogerősek, ellenük öt napon belül jogorvoslattal lehet élni a Kúriánál.

(MTI)

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Take Your Pills
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.