Belföld

Orbán nem tagadja egyértelműen az előrehozott választás ötletét, csak Gyurcsányozik

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke egy péntek esti újpesti lakossági fórumon egy esetleges előrehozott választással indokolta, hogy miért buzdít a népszavazástól való távolmaradásra. Szerinte Orbán Viktor most “a félelem- és gyűlöletkampánnyal új politikai közösséget épít, amely ha többségbe kerül, alapot fog adni egy előrehozott január-februári választáshoz.”. Az Index megkérdezte Orbán Viktor sajtófőnökét, Havasi Bertalant a DK elnökének kijelentésével kapcsolatban.

Gyurcsány Ferenc kétségbeesett önmosdatási kísérleteivel nem foglalkozunk

-válaszolta Havasi Bertalan. A portál emlékeztet: legutóbb januárban Ujhelyi István MSZP-alelnök jött elő az előrehozott választások lehetőségével, a kormány sokkal konkrétabban fojtotta el csírájában az erről való ötletelést.

A feltételezés nyilvánvaló ostobaság

-írta januárban az Indexnek a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A portal információi szerint az elmúlt napokban fideszes képviselők között is felmerült ennek a forgatókönyvnek a lehetősége. Olyannyira, hogy néhányan meg is keresték a miniszterelnök környezetét, hogy jelezzék, kivitelezhetőnek tartanák a dolgot a választókerületükben, és érdeklődtek, mekkora az esélye.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik