Belföld

Így fosztják ki az alvó embert a Bartók Béla úton – videó

Ezért nem szabad elszundítani a buszmegállóban. Vagy más nyilvános helyen.

A police.hu oldalon megjelent videóban látható, amint egy biciklivel közlekedő férfi lelassít egy Bartók Béla úti buszmegállónál, majd néhány másodperc múlva távozik – a megállóban alvó ember pénztárcájával.

Szeptember 17-én 4 óra 55 perc körül történt az itt látható eset; amely után a tolvaj nem sokáig volt szabadlábon: a bűncselekmény elkövetését egy térfigyelő kamera rögzítette, így a rendőrök hamar tetten érték és elfogták.

Ruházatának átvizsgáláskor előkerült a sértett pénztárcája és egy festmény is,

valamint több olyan eszköz, amely bűncselekmény elkövetésére alkalmas – írja a police.hu.

A férfi zuglói lakásán házkutatást tartottak, ahol további két – feltehetően bűncselekményből származó – keretezett gobelinképet találtak és foglaltak le.

A Rendőrség a lakosság segítségét kéri

A BRFK XI. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a fotókon felismeri a tőle bűncselekmény során eltulajdonított képeket, vagy azok tulajdonosáról információval rendelkezik, az a 01110/6384/2016. ügyszámra hivatkozva munkaidőben hívja a 06-1/381-4315-ös telefonszámot, vagy jelentkezzen a 1113 Budapest, Bocskai út 90. szám alatt található BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányságon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, valamint a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik