Belföld

Tasnádi sejti, ki rendelte meg a Fenyő-gyilkosságot, de szerinte ez már nem lényeges

A pénteken szabadult vállalkozó azt mondta, telefont rejtegetett a zárkában, de az őrök „kukák” voltak megtalálni.

„A rendszert ott játszottam ki, ahol lehetett” – mondta a Borsnak Tasnádi Péter, kifejtve, hogy „ezek a szerencsétlenek naponta forgatták fel a zárkámat a rejtett telefonom után, kukák voltak megtalálni”.

Emlékezetes sajtófotó: az első magyar maffiaper főszereplőjeként ismertté vált vállalkozó pénteken nemzetiszín melegítőben, a börtönben használt hűtőszekrényével, lapostévéjével és mikrohullámú sütőjével jött ki a börtönből. Azt írják, egy hangos bazmeget is eleresztett, amikor egy bv-s a lábára tolta a raklapot.

A Bors megkérdezte a 67 éves Tasnádit, mihez kezd magával szabadlábon. „Milyen terveim lehetnek? Kisnyugdíjas vagyok” – mondta, és azt is elárulta, hogy első dolga lesz beiratkozni egy sakk-klubba. De arra is fordít időt, hogy beperelje a magyar államot.

Azt mondta, bent rendszeresen olvasta a híreket, „a 168 Órából tájékozódott, azzal takarta le a telefont is, amikor a cellájában keresték”. Sőt, azt is elmondta, sejti, hogy ki rendelte meg a Fenyő-gyilkosságot, de ez ma már szerinte nem lényeges. Végül azzal is viccelődött, hogy köztudott, hogy a politikusokat megvesztegetik, és ezzel neki van problémája, az, hogy nincs benne a buliban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik