Belföld

Akárhogy is nézzük, vége a nyárnak

Szombat estig az átmeneti felhőzetcsökkenés mellett az ország nagyobb részén az erősen felhős időszakok lesznek túlsúlyban, és főként a Dunántúl és Alföld északi felén, valamint az Északi-középhegység térségében számíthatunk záporra, zivatarra.

Éjszaka csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, és foltokban köd képződik. Vasárnap  kezdetben változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütés is valószínű, majd megnövekszik, a Dunántúlon meg is vastagszik a felhőzet, és délután, estefelé ott már zápor, egy-egy zivatar is várható. Többnyire mérsékelt lesz a változó irányú szél, de zivatarok környezetében erős, illetve viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 22 és 27 fok között valószínű.

Hétfőn sok lesz fölöttünk a felhő, sokfelé várható eső, zápor, zivatar. Északnyugaton, majd északkeleten is felerősödik az északias a szél. Délnyugaton csak 17-20, máshol még 21-25 fokot mérhetünk.

Kedden szeles napra készülhetünk, eső, zápor eleinte még keleten lehet, de nyugat felől már csökkenni kezd a felhőzet és egyre többfelé kisüt a nap. Az északi szél sokfelé lesz élénk, helyenként erős. Tovább csökken a hőmérséklet, már csak 17-22 fokra számíthatunk.

(Időkép)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik