Belföld

Kovács Zoltán elmondta, miért nem okafogyott a népszavazás

Nem okafogyott a népszavazás; célja, hogy megakadályozza egy olyan állandó uniós mechanizmus kialakulását, amely ismeretlen számú migráns szétosztásához vezet - hangsúlyozta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Nyolc uniós döntés mutat abba az irányba, hogy állandó szétosztási mechanizmus indul be – fűzte hozzá. A kvóta a szolidaritás hamis mértékegysége. Nemcsak jogszerűtlen, hanem kivitelezhetetlen is, hiszen a migránsokat az unión belül nem lehet akaratuk ellenére olyan országban tartani, ahol nem akarnak élni – magyarázta Kovács Zoltán.

A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy az egy éve létrehozott határzár miatt elképesztő vádakkal, rágalmakkal illették az országot, arra hivatkozva, miként bánik a menekültekkel, holott a magyar kormány csak megvédte az unió schengeni határát. Időközben aztán egyre többen elkezdték követni a magyar gyakorlatot.
Mi sem szeretünk kerítést építeni, de ma nincs ennél hatékonyabb eszköz. Az idő igazolta, hogy a kerítés működik – mutatott rá Kovács Zoltán, aki szerint a probléma kezelésének módja az lehet, ha nem engedjük ide a bajt, a segítséget pedig oda visszük, ahol szükség van rá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik