Belföld

Hiába kérdezték volna Matolcsyt Vajda Zitáról, inkább elmenekült

Amint hírét vette, hogy a Népszabadság munkatársa vár rá, kereket oldott Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. A napilap a napokban kipattant, Vajda Zitával kapcsolatos botrányról szerette volna kérdezni a Közgazdász-vándorgyűlésen előadó jegybankelnököt Kecskemetéten, ám Matolcsy nem biztosított lehetőséget az újságírónak, inkább sietősen távozott a városházára.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, egy elszólással maga a jegybank hozta összefüggésbe a korábban az MNB-nél nemzetközi titkárként dolgozó Vajda Zitával, akinek havi bruttó 1,73 millió forintos bérével a főosztályvezetők kétharmadánál is magasabb juttatás ütötte a markát.

Külföldi hírügynökség is hoppon maradt

Vajda Zita május másodikán távozott a jegybanktól, és nem sokkal ezt követően két jegybanki alapítványnál két poszt jutott neki. Matolcsy a botrány kipattanása óta nem szólalt meg az ügyben. Most sem kerített rá lehetőséget, pedig a Népszabadság újságírója még Matolcsy megérkezése előtt jelezte az MNB helyszínen levő kommunikációs munkatársainak, illetve az elnöki kabinetben dolgozóknak, hogy a Vajda-üggyel kapcsolatban szeretne néhány kérdést intézni az elnökhöz. Azt a választ kapták, hogy előadása előtt kíméljék meg az elnököt, de ígéretet kaptak, hogy tolmácsolják kérésüket. Hiába: néhány kézszorítás után Matolcsy egy lifttel távozott, pedig nem csak a Népszabadság, egy külföldi hírügynökség is szerette volna megkérdezni a Vajda Zita-ügyről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik