Belföld

Magamutogató szatírokat ítéltek börtönre

Budapesten mutogatta magát a két szeméremsértő férfi. Egyiküket még a Margitszigetről is kitiltották, másikuk megúszta pénzbüntetéssel és felfüggesztett börtönnel.

Két férfit ítélt el a Pesti Központi Kerületi Bíróság szeméremsértés miatt, az egyik felfüggesztett, a másik letöltendő börtönbüntetést kapott. A Fővárosi Törvényszék szerdai közleménye szerint az egyik férfi hétfőn a reggeli órákban Angyalföldön, a másik pedig ugyanezen a napon délután a Margitszigeten mutogatta magát szeméremsértő módon.

A margitszigeti esetnél a gyanúsított tagadta az elkövetést, de bűnösségét rendőri jelentés és a tanú vallomása támasztotta alá. Mivel többszörös visszaeső, a bíróság tíz hónap letöltendő börtönre ítélte, két évre kitiltotta a Margitszigetről és két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az angyalföldi esetben a vádlott ugyan elismerte a cselekményt, de szerinte azt “elbújva” tette. A bűnösségét azonban a rendőri jelentés és a tanú vallomása is alátámasztotta, ezért a bíróság három hónap börtönt szabott ki két évre felfüggesztve, és 50 ezer forint pénzbüntetésre ítélte az elkövetőt. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik