Belföld

Leltározásba kezdtek a Nógrád megyei CBA-boltok

cba(960x640)(1).jpg (cba, bolt, )
cba(960x640)(1).jpg (cba, bolt, )

A Palóc Nagykereskedelmi Kft. Nógrád megye legnagyobb foglalkoztatójaként 1300 embert alkalmaz.

A cég a CBA franchise-partnereként és regionális központjaként 80 boltot üzemeltet a térségben, de az elmúlt három évet veszteséggel zárta, üzleteiben pedig hetek óta súlyos az áruhiány. A vonatkozó, 2014-ben meghozott törvény értelmében 2017. január 1-je után be kell zárni azokat a boltokat, amelyek két egymást követő üzleti évben elért nettó árbevétele eléri a 15-15 milliárd forintot, de a mérleg szerinti eredménye nulla vagy negatív.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete Nógrád megyei szervezete jövő hétre tárgyalást kezdeményezett a cégvezetéssel.

A CBA Kereskedelmi Kft. szerdán közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy többfordulós sikertelen egyeztetés után kezdeményezte a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-vel kötött franchise szerződés felmondását és intézkedett a taghálózatból történő kizárásáról. A Palóc Nagykereskedelmi Kft. többszöri jelzés ellenére sem tett eleget szerződéses kötelezettségeinek, a franchise szabályokat huzamosabb ideje nem tartotta be, ezért a közlemény szerint a CBA kötelezte a céget, hogy a hálózat által használt arculati elemeket, logókat a szerződésben foglaltaknak megfelelően távolítsa el.

Közölték azt is, hogy a Palóc Nagykereskedelmi Kft. által üzemeltetett 80 egység a cég saját bérleménye vagy tulajdona, így azok további működésébe a CBA-nak nincs beleszólási joga, jövőbeni megvásárlásukra, üzemeltetésükre nincs módja.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik