Belföld

Felmondta a CBA szerződését a Palóc Kft.-vel

cba (cba, bolt, )
cba (cba, bolt, )

Többfordulós sikertelen egyeztetés után a CBA Kereskedelmi Kft. kezdeményezte a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-vel kötött franchise szerződés felmondását és intézkedett a taghálózatból történő kizárásáról – közölte CBA szerdán.

Sajtóhírek szerint már csütörtök reggeltől bezárnak a Palóc Nagykereskedelmi Kft. üzletei, a hat keleti megyét összefogó CBA-regionális központnál csődközeli a helyzet.

A CBA szerda délutáni tájékoztatása szerint a Palóc Nagykereskedelmi Kft. által üzemeltetett 80 egység a cég saját bérleménye vagy tulajdona, így azok további működésébe a CBA-nak nincs beleszólási joga, jövőbeni megvásárlásukra, üzemeltetésükre nincs módja.

A Palóc Nagykereskedelmi Kft. a CBA többszöri jelzése ellenére sem tett eleget szerződéses kötelezettségeinek, a franchise szabályokat huzamosabb ideje nem tartotta be. A CBA kötelezte a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-t, hogy a hálózat által használt arculati elemeket, logókat a szerződésben foglaltaknak megfelelően távolítsa el.

A CBA tájékoztatásában kitért arra: a gazdálkodást a Palóc Nagykereskedelmi Kft. önállóan folytatta, abban semmilyen szerepet nem játszott a CBA franchise rendszergazdája. A munkáltatói jogokat is a Palóc Kft. gyakorolta.

A CBA a lehetőségéhez képest maximális segítséget kíván nyújtani a dolgozóknak, ennek keretében munkalehetőséget kínálnak nekik a hálózat egyéb üzleteiben.

A Palóc Kft.-hez, mint régiós központhoz csatlakozó franchise partnerek további zavartalan ellátásának megszervezéséről a CBA gondoskodik. A beszállítókkal megkötött szerződésekben foglaltaknak megfelelően állnak helyt a franchise partner kintlévőségeire.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik