Belföld

Metrófelújítás: kiírta a kivitelezési tendert a főváros közbeszerzési cége

Kiírta a 3-as metróvonal infrastruktúrájának felújításához kapcsolódó kivitelezési tendert a főváros közbeszerzési cége – mondta Tarlós István főpolgármester kedden az Inforádió Aréna című műsorában.

Tarlós István határidőt szabott a közbeszerzési cég vezetőjének, ha szeptember 12-ig nem készítik el a tendert “a kivitelezés munkafázisainak”, akkor javaslatot tesz az elbocsátására.

Hétfő éjfélig szólt a határidő, és nem sokkal 23 óra után megérkezett a Miniszterelnökségtől a támogató tanúsítvány

és a közbeszerzési cég feltöltette a kivitelezési tenderkiírást és elküldte a közbeszerzési hatóságnak. A főpolgármester hozzátette, ezt két napon belül kell eljuttatniuk az Európai Unió hivatalos közlönyéhez, ahol majd öt napon belül jelenik meg.

Tarlós István elmondta, a kivitelezési munkák – ez év november helyett – jövő év februárjában vagy március elején kezdődhetnek el. Ez a közbeszerzési eljárás szabályaiból fakad – magyarázta a főpolgármester, hangsúlyozva azt, hogy a metrószerelvényeket pótló buszoknak legkésőbb február középig meg kell érkezniük.

A felújítási munka várható befejezési határidejére vonatkozó kérdésre úgy válaszolt: 2019 vége még nem zárható ki, de azt gondolja, hogy 2020 tavaszára végeznek.

(mti)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik