Belföld

Buszmegállónál szült egy nő Budapest mellett

Szüléshez riasztották a mentőket hétfőn késő délután egy Pest megyei településre. A család éppen a kórház felé tartott, amikor beindult a szülés, és egy buszmegállóban félre kellett állniuk. Rögtön tárcsázták a mentőket, ahol abban a pillanatban a budapesti központ minden vonala foglalt volt, így a hívást a biztonsági rendszer azonnal egy másik mentőközpont szabad munkaállomására továbbította. A szolnoki mentésirányító rögzítette a címet és azonnal megkezdte a segítségnyújtást, miközben a számítógépes rendszeren keresztül a budapestiek megkapták a riasztást és elindították a helyszínhez legközelebbi rohamkocsit.

“A baba az autó ülésén az apuka és egy buszra váró fiatalember segítségével, és az ugyancsak a kocsiban tartózkodó kétéves kisfiú nagy örömére percek alatt megszületett, a szolnoki mentésirányító bajtársnőnk pedig folyamatos telefon-összeköttetéssel vezényelte az újszülött ellátását és nyugtatta, biztatta az apát a mentőautó megérkezéséig”
Az újszülött kislányt és anyukáját is kórházba vitték, mindketten jól vannak – derül ki az Országos Mentőszolgálat keddi tájékoztatásából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik