Belföld

Vesszővel, ostorral ütötte, dolgoztatta gyermekeit egy farmosi férfi

A Nagykátai Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki kisgyermekeit bántalmazta, dolgoztatta Farmoson – írta meg közelményében az ügyészség.

A bűnügy vádlottja, egy férfi 2011 júliusától egyedül nevelte két kisgyermekét a Pest megyei Farmoson. A férfi alkalmi munkát csak időnként vállalt, így a család bevétele csekély volt. Ennek ellenére a vádlott rendszeresen italozott, lerészegedett, gyakran a kiskorú sértettek támogatták haza a kocsmából.

A férfi rendszeresen bántalmazta a gyermekeket, ha úgy vélte, hogy rosszul viselkedtek: vesszővel, ostorral ütlegelte őket, beléjük rúgott.

A vádlott folyamatosan dolgoztatta a gyerekeit. A házi munkát a sértettek végezték, fát gyűjtöttek, akár éjszaka is, vizet hordtak. A férfi a közeli boltba is azzal küldte a gyerekeket, hogy hitelbe vásároljanak. Amikor boltos nem adott kenyeret, hazaérve a vádlott a gyermeket bántalmazta, mondván, hogy biztosan rosszul kérte.

Felhangosította a tévét, hogy ne senki se hallja a sírást

Ha a sértettek a férfi szerint rosszul dolgoztak, megverte őket. Amikor a gyerekek sírtak, a vádlott felhangosította a tv-t, rádiót, hogy senki ne hallja a sírásukat. A gyermekeket 2015 júliusában nevelőszülőknél helyezték el. A vádlott magatartásával a két kiskorú testi, értelmi, érzelmi fejlődését veszélyeztette.

A Nagykátai Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja a férfit, akinek bűnösségéről a Nagykátai Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik