Belföld

Szocialistákhoz köthető vállalkozók is jól járhattak a Közel-Keleten

mesterházy kampánynyitó (mesterházy attila, mszp, )
mesterházy kampánynyitó (mesterházy attila, mszp, )

Lázár János a múlt héten rövidre zárta Orbán Ráhel és Tiborcz István bahreini látogatásának témáját, azt mondta,

volt ott egy kis dicsekvés, hogy ott jártak, keleties mese és keleties nagyotmondás.

Ha Orbán Ráhel és férje már ki is szállt a történetből, valaki mindenképpen benne maradt, mégpedig Garamvölgyi Balázs, hazánk manamai konzulja egy szaudi családi vállalatnál, az olajipari beszállító Sherbiny Groupnál igazgató, és kapcsolatban áll a Hilal Central Europe és az Insomnia Middle East nevű magyar cégekkel is, írja a Heti Válasz.

Ez a két cég, és Tiborcz István rokonának, a 24 éves Bertha Péter 80 százalékos tulajdonában lévő Syncope-Project Kft. nagy nyertese volt annak, hogy nemrégiben újrapályáztatták a Perzsa-öböl arab olajmonarchiáiban működő Magyar Nemzeti Kereskedőházak működtetését.

A Syncope nyerte a szaúd-arábiai, a Hilal Central Europe a kuvaiti, az Insomnia Middle Eeast pedig a bahreini, az ománi és a katari Magyar Nemzeti Kereskedőház működtetését.

A lap arról is ír, hogy a Insomnia és a Hilal márkanevek szinte állandó “átfedésben” vannak Garamvölgyi Balázséval. Ennek a hármasnak pedig a metszetében

Mesterházy Attila is szerepel. 

A 2010-14-es ciklusban a Hilal Central Europe az MSZP parlamenti frakciójának egyik legnagyobb szerződtetett tanácsadó partnere volt, körülbelül havi félmillió forintért. A Hilal ügyvezetője, Galambos Tamás Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki kabinetjének is sajtófőnöke, majd a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kommunikációs projektmenedzsere is volt. Az Insomnia elnöke pedig Polgár Viktor, aki egykor Mesterházy főnöke volt a Hill and Knowlton Hungary PR-vállalatnál.

A Heti Válasz szerint maga Garamvölgyi is előkerült Mesterházy oldalán a 2010-es kampányban, de arról nem ír a lap, hogy pontosan milyen pozícióban.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik