Belföld

Pedofil-vonalat hozott létre a polgármester

pedofil (pedofil, )
pedofil (pedofil, )
Bús Balázs a békásmegyeri játszóterek körül ólálkodó feltételezett pedofil miatt döntött a forró drótról.

Az elmúlt napokban több helyen hír volt a békásmegyeri játszóterek körül ólálkodó feltételezett pedofil felbukkanása. A gyermekeikért aggódó szülők Facebook-csoportjában többen jelezték, hogy az ő gyermeküket is molesztálta a perverz férfi. Az ügyben feljelentés is született, de a rendőrség tehetetlen, amíg nincs konkrét bizonyíték.

Óbuda-Békásmegyer polgármestere lépett. Bús Balázs intézkedett, egy 24 órában hívható telefonon (+36 30 338 59 26) fogadják a lakossági bejelentéseket a gyermekek közelében gyanúsan viselkedő személyekről. 

A pedofil-vonal hívásait a kerületi közterület-felügyelet diszpécsere fogadja. A központban a rendőrség munkatársa is szolgálatot teljesít, ha a bejelentés helyszíne pontosan meghatározható és a környéken térfigyelő kamera is van, azt a területre irányítják. A rögzített kép hatékony segítséget nyújthat a hatóságoknak a bizonyítási eljárásban, és azonnal járőrt tudnak küldeni a helyszínre.

A közterület-felügyelet járőrei a játszóterek környékén és a gyermekek által is használt közösségi terek környezetében nappal fokozottan, de éjszaka is járőröznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik