Belföld

Megúszta a börtönt az orgoványi baltás támadó

Balta (balta, baltás támadó, )
Balta (balta, baltás támadó, )
H. Lászlót halálosan megfenyegette a házánál ellensége, Ö. Domonkos. H. ezért egy baltával rohant ki az utcára elégtételt venni. Megszületett a másodfokú ítélet.

Megszületett a másodfokú ítélet a Szegedi Ítélőtáblán az orgoványi baltás támadás ügyében – közölte a bíróság csütörtökön. H. László ügyének minősítése változott meg, a bíróság figyelembe vette, hogy a sértett többször fenyegette H.-t, sőt a házára is rátámadt. Így H. 2 év, 5 évre felfüggesztett börtönt kapott, az ítélet pedig jogerős.

A román állampolgár H. még Romániában ismerkedett meg Ö. Domonkossal. H. 2014-ben költözött Orgoványra, még ebben az évben rosszra fordult a viszonya Ö.-vel. Hamar üzengetések és személyes balhézások következtek, egymás megverésével fenyegetőztek, főleg az erősebb felépítésű, testesebb Ö.

Miután a vádlott apja 2014. július 20-án közölte a sértettel, hogy nem félnek tőlük, ő két ismerősével a vádlott házához ment, és kiabálni kezdett, hogy megöli H.-t és a családját. H. baltával a kezében rohant ki, kétszer is lesújtott vele az áldozatra, aki az első csapást a kezével védte ki, a második pedig a mellkasát érte. Az ismerősei elszaladtak, a vádlottat a saját anyja vonszolta el.

A sértetten több műtétet hajtottak végre, volt sebesülése, ami 5 hónap alatt gyógyult be. Közvetlen életveszélyben nem volt, azonban ha az első csapást nem hárítja a karjával, akár meg is halhatott volna. Az ügyben még tavaly novemberben született elsőfokú ítélet a Kecskeméti Törvényszéken, ez szintén 2 év, 5 évre felfüggesztett börtönről szólt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik