Belföld

Már a csehek is a kétfarkúak poénplakátjairól írnak

Már Prága környékén is felkeltették az érdeklődést a Magyar Kétfarkú Kutya Párt vicces ellenplakátjai. A "félelem kampánya" ellen küzd a párt, amelynek elnökét is idézik.

Plakátok százai lepték el a magyarországi utcákat, ezeken a migránsválság veszélyeire figyelmeztet a magyar kormány, de egyesek csak a “félelem kampányának” tartják ezt – írja a cseh iDNES.cz, a Mladá fronta DNES online kiadása. A cikk azonban inkább szól a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) ellenposztereiről.

A gyűlölet légköre ellen vagyunk, amit ez a kormány hoz létre

– idézik Kovács Gergely pártelnököt, majd rátérnek a kormány plakátjainak szövegeire a “több mint 300-an haltak meg terrortámadásban”-tól az “egymillió bevándorló akar Európába jönni”-ig. Idézik az MKKP 800 válaszposzterének több mondatát is, a cikk címében is kiemelve, hogy “az emberek nem hülyék”.

A kormány kényszerbetelepítés elleni népszavazáson való részvételre felhívó óriásplakátjai Salgótarjánban. MTI Fotó: Komka Péter
A kormány kényszerbetelepítés elleni népszavazáson való részvételre felhívó óriásplakátjai Salgótarjánban. MTI Fotó: Komka Péter

A cikk megemlíti, hogy Magyarország szinte nulla migránst és menekültet fogadott be eddig idén, de a menekültek újraelosztását célzó uniós programból konkrétan nulla főt. A magyar közvélemény se támogatja a kvótarendszert és valószínűleg a nemek győzhetnek az október 2-i népszavazáson is. Az iDNES arról is ír, hogy az MKKP már korábban is követett el plakátkampányt a kormányzati plakátok ellen, és tízmilliókat kapott erre a célra civil felajánlásokból.

Végül egy fun fact, csehül az MKKP neve:

Maďarské strany dvojocasých psů

Ajánlott videó

Olvasói sztorik