Belföld

Nyíregyházi gyilkosság: S. Dan nem akart magyar földben nyugodni

A Blikk információja szerint csak napokkal a tragédia után mondták meg a nagyszülők a hétéves ikerpárnak, Leának és Lázárnak, hogy édesanyjukat soha többé nem láthatják, mert S. Dan golyója végzett vele. A lap úgy tudja: a gyerekek úgy tudták, édesapjukat és édesanyjukat is kórházban ápolták.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla: S. Dan tüdőgyógyász főorvos a gyanú szerint agyonlőtte a közeledését visszautasító munkatársát, R. Máriát, áldozata férjét pedig súlyosan megsebesítette nyíregyházi otthonukban. A tragédiánál jelen volt az ikerpár is, Lázár véresen szaladt ki az utcára segítséget kérni. A román orvos megsajnálta a gyerekeket, ezért nem végzett velük.

Sok megaláztatás

Egynapos hajtóvadászat után az orvost egy kolozsvári panellakásban kapták el a román rendőrök. S. Dan arra kérte a bírót, hogy a sok megaláztatás miatt ne adják ki őt Magyarországnak.

Bár 28 éve Magyarországon élek, igazi román vagyok… Nem akartam, hogy magyar földön temessenek el. Romániába érve öngyilkos akartam lenni..

-mondta.

A bírót ez nem hatotta meg: a férfit kiadják Magyarországnak. A férfi a Kolozsvári Bíróságon szót váltott az újságírókkal, mint mondta  a nyíregyházi piacon vásárolta a pisztolyt, amelyet a támadáskor használt. Azt is hozzátette, hogy ezen a piacon bárki hozzájuthat hasonló fegyverekhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik