Belföld

Hétfőn olyan ősz kezdődik, hogy az már majdnem tél lesz

Vasárnap északnyugat felől gyakran megnövekszik a felhőzet, de csapadék az esti órákig nem várható, írja a Köpönyeg.hu. A légmozgás egyelőre mérsékelt lesz. Reggel 9 és 15, délután 27 és 32 fok között alakul a hőmérséklet. A közlekedés időjárási feltételei jó lesznek. Front még nem lesz felettünk.

Hétfőn egyre többfelé alakul ki eső, zápor, főleg keleten zivatar is. A Dunántúlon kiadós csapadék ígérkezik. A szél nagy területeken erősödik meg, nyugaton és a középső tájakon viharos szél lehet. Markáns lehűlés várható: az ország nagy részén már csak 16-22 fok között alakul a maximum, a Tiszántúlon lesz melegebb.

Kedden újabb csapadéktömb éri el az országot, mely eleinte a nyugati, később a középső területeken okoz újabb esőt, záport, zivatart. Néhol felhőszakadás is előfordul. Az északi szél erős marad. 18 és 25 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerdán napközben fokozatosan csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. Az északi szél még élénk lesz. 25 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála.

Csütörtökön és pénteken napos, meleg, nyárias időre van kilátás. Csapadék nem valószínű. Ismét mérhetünk 30 fok körüli maximumokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik