Belföld

Jobb, mint a Pokémon GO!

Játékos formában kínál lehetőséget a valódi segítségnyújtásra az Ökumenikus Segélyszervezet honlapja a www.segelyszervezet.hu/hu/iskolakezdes címen.

20160301-DSC_3027
Bár nem labdákat dobálva kell pokémonokat elkapni, hanem válogatott tanszereket behúzni egy iskolatáskába, szinteket lépni itt is lehet, hogy egyszerre egy, kettő vagy akár több gyermek számára nyújthassunk támogatást. A Segélyszervezet játékos adományozói oldalának használatával a végén mindenki nyer, hiszen a bankkártyás fizetés után az adományozó a jócselekedet érzésével, egy rászoruló kisdiák pedig valódi, számára nélkülözhetetlen iskolaszerekkel lesz gazdagabb. Az ökumenikusok adományozási programját nemcsak asztali gépről, hanem tabletről is lehet használni, így aztán akár útközben is történhet a segítségnyújtás. Utóbbi esetben az Ökumenikus Segélyszervezet arra figyelmeztet mindenkit, hogy amint pokémon vadászat esetén, úgy adományozás közben is kiemelten figyeljen mindenki a közlekedési szabályok betartására!

Képernyőfotó 2016-08-26 - 10.29.29

Az idén 25 éves Ökumenikus Segélyszervezet 5. alkalommal elindított Iskolakezdés együtt! akciójának célja ebben az évben is az, hogy 1000 rászoruló diák iskolatáskáját tudja adományozói segítségével megtölteni új tanszerekkel szeptember 1-ig. A beérkező pénzből a Segélyszervezet személyre szabott tanszercsomagokat állít össze, és azokat az első becsengetésig  el is juttatja a nehéz sorsú családokhoz.

IMG_0965

 Az Ökumenikus Segélyszervezet napokban közzétett felmérése szerint a családok mintegy 10%-ának esélye sincs, hogy önerőből beszerezzen minden szükséges iskolaszert. Sok gyermek rosszabb esélyekkel kezdi a tanévet, mert szülei nem tudják megvásárolni az iskolakezdéshez szükséges tanszereket. Az Ökumenikus Segélyszervezet az Iskolakezdés együtt! segélyakcióban átmeneti otthonokban élő gyerekeknek és a szervezethez forduló legszegényebb családoknak segít az adományokból. Az adományok célba juttatása a Segélyszervezet facebook oldalán folyamatosan követhető.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik