Belföld

Ukrajnában találták meg a Tiszába veszett fiú holttestét

A Tiszában két héttel ezelőtt elmerült testvérpár idősebbik tagját találhatták meg a folyó ukrajnai oldalán - írta szerdai számában a Kelet-Magyarország.

A cikk felidézte, hogy a 12 és 15 éves fiú július 31-én tűnt el a folyóban, fürdés közben Benknél. A kisebbik fiú holttestét két nap után megtalálták, bátyját azonban eddig hiába keresték a vízi mentők.

A lap információi szerint a holttestet turisták találták meg Zsurk közelében, de a Tisza túlpartján.

Még nem tudták azonosítani a holttestet, a vízi mentők szerint azonban szinte biztos, hogy a testvérpár másik tagját sodorta partra a víz.

Az újságnak Fehérvári Marietta, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt mondta, hogy az ismeretlen holttest azonosítása folyamatban van.

Szabó Csaba, a Felső-Tisza-vidéki Búvár és Mentő Egyesület kutatásvezetője a lapnak azt mondta, hogy a mentésben részt vevők mindent megtettek a fiú megtalálásért, szonárral és keresőkutyával kutatták át a folyót. Valószínűleg egy átvonuló kisebb árhullám miatt módosult sodrásirány hozta felszínre a testet és vitte át a Tisza ukrajnai oldalára – tette hozzá. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik