Belföld

Vona Gábor a nemmel való szavazásra buzdít és hazaárulózik

Vona Gábor szerint a kötelező befogadási kvótákról tartandó október 2-i népszavazáson részt kell venni, nemmel kell szavazni, és mindenkit arra kell buzdítani, hogy ezt tegye. A Jobbik elnöke az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület által szervezett gyergyószentmiklósi EMI-tábor szombati pódiumbeszélgetésén közölte pártja álláspontját a referendummal kapcsolatban.

Úgy látja, hogy az ehhez hasonló nemzeti ügyekben felül kell emelkedni a pártpolitikai szempontokon. Megjegyezte azonban, hogy a Fidesz az alkotmány módosításával védhette volna meg sokkal egyszerűbben Magyarországot a betelepítési kvótáktól. Ehhez a Jobbiktól parlamenti támogatást kapott volna. Szerinte ha nem lesz meg az érvényességhez szükséges részvétel a népszavazáson, az eredmény Brüsszel kezében válik fegyverré a magyar kormány álláspontjával szemben.

Kijelentette,

a baloldali pártoknak a népszavazás bojkottjára vonatkozó felhívása a hazaárulással egyenértékű.

A pártelnök szerint a jelenlegi népvándorlás közepette Nyugat-Európában “már utóvédharcok zajlanak”, Kelet-Európa azonban még eldöntheti, hogy akarja-e azt a multikulturalizmust, amelyik

arra kéri az európai többséget, hogy adja fel az identitását, és arra kéri az Európán kívüli kisebbséget, hogy jöjjön Európába, és őrizze meg az identitását.

Szerint, a “migráció” kérdése nem annyira vallási, mint kulturális kérdés. Megemlítette, hogy az esetleges közép-afrikai fekete keresztények bevándorlását sem támogatná, mert nem az európai kultúrkörben szocializálódtak, és nem tudnának beilleszkedni. Hozzátette,

elfogadja a kultúrák egyenlőségét, de minden kultúra maradjon domináns a maga helyén.

(mti)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik