Belföld

Egyre többen találkoznak patkányokkal Budapesten

A fővárosi rágcsálóirtást végző vállalkozás szerint a tereken piknikező emberek vonzzák őket.

Egyre többen jelzik Budapesten, hogy patkányokkal találkoztak – írja a Magyar Idők. A fővárosi önkormányzatnál „megnyugtatták” a kormánypárti lapot: a rágcsálóirtás folyamatos, és a patkányok jelenléte nem okoz közegészségügyi veszélyt.

Pedig már a nappali órákban is előbújnak a patkányok, például az Erzsébet tér és a Deák tér füves területein. A Bábolna Bio Kártevőirtó és Szolgáltató Kft. részlegvezetője elmondta: náluk nem jelzik a szokásosnál többen a rágcsálók jelenlétét, de a Belvárosban észlelt problémát ismerik. A problémát az okozza, hogy folyamatosan piknikeznek a tereken az emberek, nagyon sok a szemét és az ételmaradék.

A városban mindig lesznek olyan elhanyagolt területek, ahol ideálisak a feltételek a patkányok szaporodásához, és egyetlen települést sem lehet úgy elzárni, hogy a nálunk honos vándorpatkányok ne találnának utat – mondta a szakember.

A Bábolna évi mintegy 250 millió forintért végez patkányirtást és ellenőrzést a város teljes közigazgatási területén. Aki patkányt lát a fővárosban, az közvetlenül a cégnél tehet bejelentést a +36 1 432 0412-es, vagy a vállalkozó munkáját ellenőrző kormányhivatalnál a +36 1 465 3859-es telefonszámon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik