Belföld

Baleset a Szigeten – Leesett egy lány egy emelvényről, megsérült a gerince

Máris van súlyos sérültje az idei Sziget Fesztiválnak. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint szerdára virradó éjszaka zuhant le egy emelvényről egy 20 év körüli lány. A külföldi fiatalt gerincsérüléssel vitték kórházba.

A mentőszolgálat tájékoztatása szerint már a beköltözés napján is négy mentőegységgel voltak kint a fesztivál területén.

baleset a szigeten 2
Fotó: OMSZ

Az Országos Mentőszolgálat azt javasolja a fesztiválozóknak, hogy:

  • A láb sérülése, a fájdalmas rándulások, ficamok megelőzhetőek, ha megfelelő, zárt cipőt viseltek.
  • A folyadékbevitel mellett a megfelelő táplálkozás is fontos. Naponta legalább egyszer fogyasszatok meleg ételt, a reggeli és a vacsora is fontos, különösen a nagyobb fizikai megterhelés miatt.
  • A napközbeni hőség idején könnyű, szellős ruházat ajánlott, de az is fontos, hogy a fejet ne érje tartós, közvetlen napsütés, egyrészt az erős UV sugárzás, másrészt a napszúrás veszélye miatt. Ájulásos rosszullét esetén legjobb, ha hűvös, árnyékos helyen lefektetjük a segítségre szorulót, hiszen így az átmeneti vérkeringési zavar hamar rendeződhet.
  • Ha krónikus betegséged van, vidd magaddal a szokásos gyógyszeredet és ügyelj annak tárolására. Ehhez az egészségügyi ambulancián szakszerű segítséget kaphatsz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik