Belföld

Jár a kártérítés a meggyilkolt Balla Irma fiának

Az ítélkezési szünet után, szeptember 5-én dönt arról a bíróság, mennyi.
Kártérítés jár Schönstein Sándornak, akit előbb elítéltek, majd jogerősen felmentettek édesanyja, Balla Irma meggyilkolásának vádja alól. A debreceni fideszes önkormányzati képviselőnő fia 14 millió forint vagyoni, 6 millió nem vagyoni kár miatt indított polgári pert – írja a Magyar Nemzet.

A lapnak Magyar György, Schönstein Sándor ügyvédje azt mondta, az eljárás azért húzódott el, mert szakértők sora számolta ki, pontosan mennyi kár érte védencét amiatt, hogy letartóztatása miatt nem tudta befejezni az egyetemet, visszafizetni az addig felvett diákhiteleit, milyen pszichés következményekkel járt a jogtalan fogva tartás, mennyiben nehezítette meg meghurcoltatása visszailleszkedését a hétköznapi életbe.

A 2014 nyarán indított polgári perben azt az állam képviselője sem vitatta, hogy joghátrány érte Schönsteint, de az általa kért kártérítés nagyobbik részét, a 14 millió forintot nem tartotta jogosnak. Ezért volt szükség tucatnyi szakértő bevonására. Az ügyvéd szerint annyi eldőlt már, hogy jár kártérítés, a pontos összegről kell döntenie a bíróságnak.

A polgári perrel párhuzamosan folyik a büntetőper is, amely szintén az ítélkezési szünet után folytatódik. A korábbi tárgyaláson a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt D. Lajos a vádirat ismertetése után azt mondta, nem akar vallomást tenni, nem ismeri el bűnösségét. Kérdésekre sem kívánt válaszolni.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik