Belföld

Stadler József: azt hiszem, már csak hónapjaim vannak hátra

stadler (stadler)
stadler (stadler)

A börtönt többször is megjárt volt akasztói vállalkozó nem hosszú öregkorról álmodozik, csupán annyit szeretne: következő bírósági tárgyalásán még ott lehessen, és bebizonyíthassa igazát, írja a Blikk.

Már nagyon beteg vagyok. Nem titok: hasnyálmirigyrákom van. Az orvosom szerint ha szerencsém van, egy kevés ideig még stagnál az állapotom. Ez az egyik legrosszabb fajtája a ráknak, valakit elvisz pár hónap alatt és azt hiszem, nekem is már csak hónapjaim vannak hátra

– nyilatkozta Stadler a lapnak.

Stadler sok évvel ezelőtt milliárdos üzleteket kötött, stadiont épített és festményeket vásárolt, állítólag karrierje csúcsán volt olyan nap, hogy harminc milliót keresett. Aztán ez a sikerkorszak véget ért, amikor kimondták, évek óta jogtalanul ítéli vissza az áfát. Azóta a börtön és Akasztó között ingázik, egymás után üli le büntetéseit.

Két éve betegsége miatt szakították meg az éppen aktuális börtönbüntetését. Stadler 43 kilóra fogyott, egy szegedi professzor próbál segíteni rajta.

Stadler a Blikknek elmondta,

meghalni küldtek haza annak idején a börtönből, mégis élek. Engem már nem a szervezetem, hanem az igazságérzetem tart életben. Soha nem csaltam, mindenkinek csak munkát, fedelet, kenyeret adtam. A szeptemberi tárgyaláson végre majd kiderül, hogy becsületes, igazmondó ember vagyok, nem egy pitiáner adócsaló.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik