Belföld

Bővít a kapacitásán a cirkusz, hogy minden kitűnő diák bejuthasson az előadásra

A Fővárosi Nagycirkusz szervezési részlege megemelt létszámmal fogadja a jegyigényeket a Vízi cirkusz – Atlantisz gyermekei című előadásra, amelyet a kitűnő tanulók ajándékjeggyel tekinthetnek meg.

“A napi több ezer beérkező telefonhívást háromszorosára duzzasztott telefonkezelői háttérrel próbálják kiszolgálni” a kiemelt nemzeti intézmény munkatársai – olvasható a közleményükben.

Az összegzés felidézi, hogy nagycirkusz történetében eddig még soha sem tapasztalt érdeklődés övezi a Vízi cirkusz – Atlantisz gyermekei című előadást, a március 12-i bemutató óta folyamatosan teltházzal fut a program.

A Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) idén az ország valamennyi általános iskolás korú, kitűnő tanulmányi eredményt elérő diákját cirkuszjeggyel jutalmazta. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a jutalomjegyeket a tankerületeken keresztül juttatta el az érintettekhez. A kedvezmény négy utazó cirkuszban is igénybe vehető azon gyermekek számára, akik a nagy távolság miatt nem tudják vagy nem akarják igénybe venni a jutalomjegyet a Fővárosi Nagycirkuszban.

A Klik és a MÁV egyeztetésének eredményeként a diákok 90 százalékos, kísérőik 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményben részesülnek, amennyiben a jutalom cirkuszjeggyel utaznak. A kedvezményt nemcsak a Fővárosi Nagycirkuszba, hanem az akcióba bevont négy utazó cirkuszba látogatók is megkapják, Szombathely, Siófok, Balatonalmádi, Debrecen, Pápa, Révfülöp, Szekszárd és Bonyhád településeken.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik