Belföld

50 méterrel a ház fölött bömböl a repülő, megunták a szegediek

A Szegedi Közlekedési Társaság azt kéri a város Szentmihály városrészében élőktől, hogy filmezzék le a szabálytalanul alacsonyan szálló repülőket – írta meg a Délmagyar. A portál szerint lét-három éve jellemző, hogy a település fölött fordulnak meg a kisrepülők, de az nem világos, miért.

Szentmihályért Egyesület tagjai száz aláírtást tartalmazó petíciót adtak át Majó-Petri Zoltánnak, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezetőjének a városrész művelődési házában. A városrész lakóin azt szeretnék elérni, hogy a repülők ismét szabályosan közlekedjenek. Mészáros Zoltán arról számolt be a lapnak, hogy az egyik gép ötven méterre húz el a tető fölött,  akkora robajjal, hogy a tévé hangját is elnyomja, beszélgetni sem lehet az udvaron.

A Délmagyar szerint szentmihályiak utánanéztek: a gépek háromszáz méternél lejjebb nem ereszkedhetnének lakott terület fölött. Feltételezik, az utóbbi években azért repülnek gyakrabban a falu fölé, mert a pilótaoktatás közben előírt iskolaköröket lerövidítik, így spórolnak az üzemanyaggal. Majó-Petri Zoltán közölte: mobil jeladó készüléket vásárolnak őszre, fölszerelik egy-egy gépre, ez rögzíti majd, merre járt a repülő, ez is alapja lehet a számonkérésnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik