Belföld

Megvan az új titkosszolgálati szerv vezetője

Pintér Sándor már előterjesztést tett Orbán Viktornak a rendőrfőkapitány-helyettes új tisztségéről.

Az országos rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese, Takács Tibor lesz a titkosszolgálatokat koordináló TIBEK vezetője – tudta meg a Magyar Idők. A kormánypárti lap értesülése szerint a vezérőrnagy kinevezésére Pintér Sándor belügyminiszter már megtette az előterjesztést Orbán Viktornak.

Takács kinevezéséhez még az is szükséges, hogy a nemzetbiztonsági bizottság augusztus végén meggyőződjön alkalmasságáról.

A Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ létrehozásáról még június 7-én döntött a Parlament a Belügyminisztérium terrorellenes törvénycsomagjának elfogadásával. A szervezet a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ átalakításával jön létre. Feladata az lesz, hogy koordinálja azokat az információkat, amelyek a titkosszolgálatokhoz érkeznek a terrorizmussal és szervezett bűnözéssel kapcsolatban. A központ összesíti és elemzi az értesüléseket, majd továbbítja azokat a kormány felé.

Takács Tibor 1967. augusztus 2-án született, 1988 februárjában került a rendőrség hivatásos állományába. 1990-ben elvégezte a Rendőrtiszti Főiskolát, 1993-ban a Közép-európai Rendőr-akadémiát, 1999-ben pedig az állam- és jogtudományok doktora lett. 2005 júliusától a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója volt, 2008 márciusától Vas megyei főkapitány, 2010 novemberétől Győr-Moson-Sopron megyei főkapitány, 2012-től pedig az országos rendőrfőkapitány helyettese.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik