Belföld

Húszmilliárd forintból úszik a váci vasútállomás

Átjárókat építettek a sínek alatt, de a vízelvezetés finoman szólva nem áll a helyzet magaslatán.

Óriási pénzt költöttek el a váci vasútállomás felújítására, a húszmilliárd forintos beruházást tavaly decemberben adták át. 14,8 milliárd forint uniós pénz vándorolt a Közgép-Magyar Aszfalt-Swietelsky konzorciumához, 4,8 milliárd pedig a biztosító berendezéseket szállító Thales Ausztriához.

Az átépítés során kétsávossá bővítették a sínek alatt futó autós összekötőt, kialakítottak egy biciklis átkelőt és egy gyalogos átjárót is. Csakhogy.

A 444-nek egyik olvasója küldött fotót a csütörtöki felhőszakadás után, és a „Váci vagyok” Facebook-oldalra is feltöltöttek képeket az állapotokról. Ezek alapján az aluljárók inkább búvárok számára tűnnek alkalmasnak. Persze a csütörtöki esőzés keményebb volt a szokásosnál, de azt írják, a gyalogos átkelő már ennél gyengébb esők miatt is rendszeresen használhatatlanná válik.

A felújítások óta egyébként csak az aluljárókon keresztül lehet megközelíteni a peront, a liftek viszont gyakran meghibásodnak, rámpa pedig nincs, így ilyenkor a babakocsis kismamáknak és kerekesszékeseknek nagyon nehéz eljutni a szerelvényekig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik