Belföld

Még durvább idő jön – frissült a riasztás

A főváros és környéke sem ússza meg.

Mint korábban megírtuk, az Országos Meteorológiai Szolgálat a felhőszakadás miatt a Dunántúlon több tucatnyi járásra adott ki elsőfokú, citromsárga riasztást. Azóta frissült a veszélyjelzés, az már Budapestre, és a környező járásokra, illetve Miskolc, Eger és Gyöngyös környékén is érvényes.

A felhőszakadás miatt a fél országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki és külön figyelmeztetnek a hőségre is déli megyékben. (A déli és keleti megyékben a napi középhőmérséklet eléri a 25 fokot).

A legfrissebb előrejelzés szerint hétfőn napközben a Dunántúl mellett egyre inkább a Duna-Tisza közén, illetve az Északi-középhegység térségében alakulhatnak ki szórványosan zivatarok. Éjszakára átmenetileg mindenütt gyengül a csapadéktevékenység, majd kedden összességében már több helyen (legkisebb számban északnyugaton és az északkeleti határ közelében) lehetnek zivatarok.

A zivatarokat helyenként felhőszakadás (rövid idő alatt 30-40, egy-egy helyen akár 50 milliméter közeli csapadék), viharos (60-70, kedden a déli területeken esetleg néhol 80-90 km/órás) széllökések vagy akár jégeső (2 centi körüli vagy alatti) kísérheti.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik