Belföld

Nem kell emelni a terrorfokozatot

Ezt mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

A nizzai és a német események nem jelentenek közvetlen veszélyt a magyar belbiztonságra – közölte Bakondi György. Az állami rádió Vasárnapi Újság című műsorában a miniszterelnöki főtanácsadó ezzel magyarázta, hogy nem kell fokozni a terrorfokozatot Magyarországon.

Bakondi György szerint idén eddig csaknem 18 ezer tiltott határátlépési kísérlet volt a magyar-szerb határon, a szigorúbb határvédelem éppen emiatt lépett életbe július 5-én. A migránsok intenzív nyomás alatt tartják a magyar-szerb határt.

Bár a “klasszikus balkáni útvonal” lezárult a migrációban, az embercsempészek újakat kerestek, így a magyar-szerb határra két irányból is érkeznek illegális bevándorlók: egyrészt Törökország és Bulgária, másrészt Macedónia felől – tette hozzá.

Közben délelőtt az M1 azt jelentette, hogy már csak pár kilométerre van a magyar határtól az a 100-130 fős csapat, amely pénteken gyalog indult el Belgrádból. A bevándorlók állítólag azért jönnek, hogy a határzár és a szigorú magyar szabályok ellen tiltakozzanak.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik