Belföld

Alakul a dugó a Forma-1 miatt

Máris erős a forgalom a Hungaroring környékén.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felhívta a figyelmet, hogy a pálya bejáratai és a parkolók felé vezető utakat egyirányúsították. A vasárnap délelőtti programok és a 31. Forma-1 Magyar Nagydíj jelentős tömeget vonzanak Mogyoródra. Már a reggeli órákban sokan érkeztek a versenypálya környékén lévő parkolókba és a szokásosnál nagyobb a gyalogosforgalom is.

A rendőrség kéri, hogy akik vasárnap kilátogatnak Mogyoródra, indulás előtt tájékozódjanak a rendőrség internetes oldalán az aktuális közlekedési helyzetről. A Hungaroring környékén a rendőrök folyamatos irányítással segítik a forgalom gördülékeny haladását, de kérik, hogy vegyék figyelembe a tájékoztató táblákat és a rendőrök jelzéseit.

A Magyar Nagydíj miatt – a korábbi évekhez hasonlóan – forgalmirend-változásokra kell számítani az M3-as Budapest és Mogyoród közötti szakaszán. Az autópálya fővárosból kifelé vezető oldalán az M0-s autóút csomópontja és a Ring pihenőhely között (13–18 kilométerszelvény) a leállósávon külön forgalmi sávot alakítanak ki a VIP-vendégeknek. Ezen keresztül csak ők közelíthetik meg a versenypályát, a többi látogató a 19-es kilométerszelvénynél létesített ideiglenes lehajtónál kanyarodhat a Hungaroringhez vezető összekötő útra.

A verseny helyszíne a 23-as jelzésű Mogyoródi csomópont felől szintén megközelíthető.

Fontos tudnivaló, hogy az M3-as autópálya a 10-es kilométerszelvénytől csak útdíj megfizetése ellenében vehető igénybe.

Budapest déli (Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér) irányából az M31-es autópályán át is megközelíthető a Hungaroring. Az M5-ös autópálya felől jövők az M0-s autóút 54-es számú csomópontjánál tudnak ráhajtani az M31-esre, majd azon végighaladva az M3-as Mogyoródi csomópontján át érhetik el a versenypályát.

Az ideiglenes forgalmi rendet sárga színű tájékoztató, illetve változtatható jelzésképű táblák jelzik. Az M31-es irányából érkezők is csak díjfizetés ellenében használhatják az M3-ast.

A verseny befejezését követően a Mogyoródi csomópontnál (23-as kilométerszelvény), illetve az M3-as autópálya 19-es kilométerszelvénynél létesített ideiglenes felhajtónál lehet ráhajtani Budapest felé az autópályára. A Budapestre vezető szakasz forgalma vasárnap a verseny után fog jelentősen megnövekedni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik