Belföld

Nem kapunk uniós pénzt a hármas metró felújítására

3-as-metro(2)(210x140).jpg (Array)
3-as-metro(2)(210x140).jpg (Array)

Az M3-as metróvonal rekonstrukciója nem szerepel a Brüsszelnek korábban benyújtott nagyprojektlistán, írja a Népszabadság.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem cáfolta a lap értesülését, csak annyit közölt:

A kormány elkötelezett az M3-as metró felújítása mellett, ezért jelenleg is tárgyalásokat folytat az Európai Unióval, valamint Budapest Főváros Önkormányzatával annak érdekében, hogy a beruházás finanszírozása minden fél számára optimális keretek között történjen, és a felújítás lehetőség szerint minél hamarabb kezdetét vehesse.

Tarlós István főpolgármester nemrég egy uniós levélre hivatkozva állította, hogy

az unió örömmel részt vesz az M3-as metró finanszírozásában.

Tarlós a múlt héten is azt mondta, hogy a támogatási kérelmet már benyújtotta a kormány. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium viszont korábbi levelében azt írta, hogy a támogatási kérelmet csak a beruházás vállalkozói szerződéseinek megkötése után nyújtja be. Viszont a főváros csak akkor tudja megkötni ezeket, ha megfelelő fedezetet tud felmutatni. A főpolgármester ezért fedezetigazolást kért a kormánytól, amit egyelőre még nem kapott meg, vagyis egy patthelyzet alakult ki. Ebből pedig az derül ki, hogy nem pontosan lehet tudni, honnan is lesz pénz a felújításra.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik