Belföld

Tésztagyártó gép tépte le egy fiatal karját Miskolcon

Tésztagyártó gép tépte le egy fiatal karját Miskolcon még június végén.  A 26 éves Richárd több mint három éve dolgozik a helyi üzemben, és azt állítja, körülbelül fél éve rendetlenkedett a szerkezet – írja a Blikk.

“Amikor a biztonsági rácsot felemelem, akkor le kellene állnia a gépnek. Ez azonban nem történt meg. Így szóltam a karbantartóknak, akiknek mindig sürgősebb dolguk volt, más gépeket javítottak. Reggel kilenc lehetett, egy péktanulót vettem magam mellé. Csináltuk a dolgunkat, egyszer csak láttam, hogy üres a gép, de van a tetején egy kis tészta. Azt belöktem egy kaparóval a gépbe. Ki akartam kapcsolni a szerkezetet, a gép felett nyúltam a gombhoz, de berántotta az ujjamat, majd a kezemet” – emlékezett vissza.

Kiabáltam a tanulófiúnak, hogy nyomja ki a gombot, de ő csak állt lemerevedve, sokkot kapott. “Láttam, hogy a gép kicsavarta a kezem, láttam a csontomat, majd azt, hogy a szerkezet alján a kezemet forgatja a szerkezet. Engem is rántott befelé, ellent kellett tartanom, hogy be ne szippantson. Szabályosan kitéptem belőle a karom” – mondta.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz az ügyben. A fiatalembert dr. Lichy József képviseli, az ügyvéd azt mondta,  súlyos munkáltatói mulasztás állhat a baleset mögött, éppen ezért, ha bebizonyosodik a működtető felelőssége, kártérítést kérnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik