Belföld

Külföldi nyaraláskor is hasznos a bankkártyád! (x)

Tudtad, hogy ha a nyári pihenésre is magaddal viszed a bankkártyádat, nem csak időt és energiát spórolhatsz meg, de különleges élményekben is részed lehet? Most elmondjuk, miért jó külföldön is használni a plasztikot és mire érdemes odafigyelni.

Amennyiben bankkártyáddal indulsz útnak, nem kell azon izgulnod, hogy túl sok vagy kevés valutát váltottál. Nem is gondolnád, hogy milyen sok helyen fogadják el a plasztikot! Ha autóval utazol, tankolásnál, autópálya-matrica vásárlásánál vagy az autópályák melletti vendéglőkben is fizethetsz kártyával, csak keresd a MasterCard® vagy Maestro® logót.

Contactless_cserelt_small

A nagy városokban, de a kis üdülőfalvakban is széleskörűen használható a bankkártya, akár strandbelépő vásárlására vagy a frissítők kifizetésére, de általában boltokban, szupermarketekben is fizethetsz vele. Van, ahol már a szállásfoglaláshoz szükséges kauciót is tudod rendezni kártyával, és az is gyakori, hogy büfékben, szórakozóhelyeken elfogadják a plasztikot. Nem csoda, hogy a MasterCard közelmúltban készített felmérése azt mutatta, hogy a magyarok egyre gyakrabban élnek a bankkártya adta lehetőségekkel külföldön is, hiszen a bankkártyával utazó magyarok már minden harmadik fizetésüket plasztikkal intézik.

Mielőtt útnak indulunk, mindenképp érdemes tájékozódni bankunknál a bankkártyánkhoz esetlegesen kapcsolódó plusz szolgáltatásokról. Számos MasterCard kártya mellé például utasbiztosítás is tartozik, így ennek költségét megspórolhatjuk.

Az úti cél kiválasztása után érdemes a MasterCard külföldi utazóknak szóló ajánlatait is átnézni. A MasterCard Priceless Cities nevű programja keretében számos különleges élményben lehet részed, például vitorlázni tanulhatsz, vagy akár gyorsabban juthatsz be a római Colosseumba. Minden magyarországi MasterCard és Maestro kártyabirtokos hozzáférhet ezekhez a kedvezményekhez a http://www.priceless.com internetes oldalon, egy gyors regisztrációt követően. Az ajánlatok között egyaránt találhatók utazással, sporttal, vásárlással, gasztronómiával és szórakozással kapcsolatos kedvezmények.

A célországunk kártyás elfogadóhelyeiről is célszerű információt gyűjteni, ehhez nagy segítséget nyújt a MasterCard szolgáltatása, amely itt érhető el: www.mastercard.hu/utazas. Hasznos tippeket, naprakész, folyamatosan frissülő adatokat érhetsz el különböző utazási célpontok bankkártyás fizetési lehetőségeiről, méghozzá a kártyabirtokosok tapasztalatai alapján.

Man at the bakery paying by credit card

A magyar turisták körében Horvátország az egyik legnépszerűbb úti cél, ha tengerparti nyaralásról van szó. Jó hír, hogy az országba látogató MasterCard és Maestro kártyabirtokosok több kereskedőnél is kedvezményesen vásárolhatnak kártyájukkal idén nyáron is. Keresd a kedvezményeket a Konzum szupermarketekben, az Intersport sportáruházakban, a Modiana ruházati üzletekben és az Atlas utazási irodákban. Ezeknél a kereskedőknél 10% kedvezmény jár minden MasterCard és Maestro kártyás vásárlás után. Az akciós kuponokat itt tudod letölteni:

http://www.mastercard.com/hu/consumer/bankkartyas-kedvezmenyek-horvatorszagban.html

A kártyát nem csak a vásárlás miatt érdemes magaddal vinned, hiszen ha készpénzre van szükséged, egy közeli ATM-ből bármikor vehetsz fel pénzt. Így az utazásra készüléskor sem kell pénzváltással bajlódnod, és nagyobb mennyiségű készpénzt amúgy sem ajánlott magadnál tartanod.

Ezek után pedig nincs is más dolgod, mint kiélvezni a nyaralás felejthetetlen pillanatait. Kellemes pihenést kívánunk!

További hasznos információ: www.mastercard.hu/utazas

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik