Belföld

2020-ig nem fognak hozzányúlni a Péterfy Sándor Utcai Kórházhoz

Legalább 2020-ig nem várható jelentős átszervezés a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ esetében, amely a kormány jelenlegi álláspontja szerint a kórházfejlesztések után nem csak ápolási otthonként működhet tovább – írja a Magyar Nemzet hétfői számában.

A Fiumei úti baleseti központ traumatológiája a Haller utcai új kórház épületébe költözik, s ezután alakul át a Péterfy Sándor utcai intézmény ellátása is – tudta meg a lap Sásdi Antal főigazgatótól.

A főigazgató szerint a Péterfy Sándor utcai épületben maradna a belgyógyászat, a neurológia és az onkológia is, valamint az Alsó erdősor utcai telephelyről odaköltözhetne a toxikológia és a pszichiátria is. Mindez 2020-2022 után várható, addig minden a jelenlegi helyén működik – jelentette ki.

Cserháti Péter, az új budapesti kórházfejlesztés előkészítéséért felelős miniszteri biztos a napilapnak elmondta: várhatóan 1,2 milliárd forintot fordítanak majd a János kórház pavilonjainak felújítására, amely már jövőre elkezdődhet.

A Kútvölgyi kórház pszichiátriája mellett valószínűleg odaköltöztetik a Semmelweis Egyetem két pesti, összesen 330 ágyas gyermekklinikáját, hogy ezzel is kiegyenlítsék a pesti és a budai ellátást. Szerinte ezzel a lépéssel olyan diagnosztikai és szakmai közegbe kerülnének a Semmelweis gyermekklinikái, amely a mostaniaknál jóval kedvezőbb körülményeket eredményez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik