Belföld

Albérletet keresőket vert át a csaló, de lebukott

Csalás gyanúja miatt nyomoz a VIII. kerületi rendőrkapitányság N. Gábor 25 éves budapesti lakos ellen, aki trükkös módszerrel vert át legalább négy embert: néhány napra vett ki józsefvárosi lakásokat, amelyeket sajátjaként adott bérbe a sértetteknek.

A rendőrség közleménye szerint a férfi 2016. június 25-e és július 2-a között összesen négy alkalommal tévesztett meg albérletkereső személyeket. N. Gábor az interneten hirdetette és az érdeklődőknek megmutatta a józsefvárosi ingatlanokat, majd a bérleti szerződés megkötésekor kaució, foglaló, illetve bérleti díj címén több tízezer forintot kért tőlük.  A sértetteknek a pénzért cserébe hamis kulcsokat adott át, ezt követően elérhetetlenné vált.

A csaló azért bukott le, mert az egyik sértett a tőle kért összeget több részletben akarta kifizetni. Ezért július 7-re egy további találkozót beszélt meg vele, amelyre a nyomozókkal együtt érkezett. A férfit a Thököly úton elfogták, majd előállították a rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették, egyúttal előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik