Belföld
AppleMark

A kormánypártiak nem mentek el a Liget-vitára

24.hu
24.hu

2016. 07. 08. 19:16

Az egyik jobbikos képviselő szerint még az sem kizárt, hogy figyelemelterelés zajlik, miközben Vajnáék kaszinót visznek a Vajdahunyad várába.

A Liget-projekt körüli botrány miatt tartott rendkívüli ülést az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága, de a tanácskozáson nem jelentek meg sem a minisztériumok képviselői, sem a kormánypárti politikusok.

A jelenlévő jobbikos, LMP-s és MSZP-s tagok, a szakmai szervezetek képviselői és a ligetvédők egyetértettek abban, hogy a projekt nem tartható, a Városligetben nem szabadna nagyobb építkezésekbe kezdeni. Mivel érdemi vitára a kormánypártiak távolmaradása miatt nem kerülhetett sor, az ülést még az elején berekesztették és informális megbeszélésként folytatták.

A szocialista Heringes Anita megjegyezte: a Fidesz-kormányzásnak lassan a jelképévé válnak a kopaszok, ez pedig a demokrácia megcsúfolása. Úgy véli, a kormány nem hajlandó megérteni, hogy a Városliget és a Római-part érzelmi kérdés a lakosság számára, és nem nevelni kellene próbálni a polgárokat, hanem meghallani, hogy ők mit gondolnak ezekről a projektekről.

A jobbikos Kepli Lajos szerint nem csupán budapesti és zöld ügyről van szó, hanem arról is, hogy itt főleg a kormány mögött álló gazdasági csoport érdeke számít. Fontosnak nevezte az egységes ellenzéki kiállást.

A szintén jobbikos Hegedűs Lórántné felvetette: a Vajdahunyad várával kapcsolatos tervek azt sejtetik, hogy kaszinót akarnak oda. Szerinte figyelemelterelés, ami a volt Kertemnél zajlik, hogy azalatt csendben belekezdhessenek egy Vajna-féle beruházásba.

Karácsony Gergely zuglói polgármester szerint azért nem mentek el a fideszes képviselők, mert nem tudják védeni a védhetetlent. Azt mondta, tényleg zajlott széleskörű párbeszéd a Városligetről, ami alapján a zuglói képviselő-testület 2012-ben hozott építési szabályzata megállapította, hogy a Liget nem beépíthető. (Magyar Nemzet)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.