Belföld

Tarlós megtiltotta a fővárosi óriáscégnek, hogy Habonyék ügyvédi irodájával dolgozzon

Tarlós István főpolgármester megtiltotta a főváros központi közbeszerzési cégének, hogy együtt dolgozzon a Habony Árpád és Rogán Antal köréhez tartozó Kosik Ügyvédi Irodával. Tarlós nem látja indokoltnak, hogy a cég bármilyen ügyvédi irodával szerződést kössön – idézi a Fővárosi Önkormányzat közleményét az index.hu.

Egy hete a portál arról írt, hogy óriásmutyitól tartanak a fővárosi cégvezetők, mert az önkormányzati és a budapesti tulajdonú vállalatok – így például a BKV, a BKK FKF és a gyógyfürdők – összes közbeszerzését kiszervezték a Fővárosi Közbeszerzési Lebonyolító és Minőségbiztosító Kft.-be. Korábbi sajtóinformációk szerint a 300 milliárd forintnyi közbeszerzést kezelő cég a Kosik ügyvédi irodával kötött szerződést.

A Kosik ügyvédi iroda névadója, Kosik Kristóf korábban a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának és Belváros-Lipótváros önkormányzati cégeinek is dolgozott, illetve segített Habony Árpádnak abban, hogy domainnevet szerezzen az egyik online médiájának. A valasz.hu cikke szerint az ügyvédi iroda másik pillére Kertész Balázs, aki Rogán Antal V. kerületi polgármestersége idején a politikus jogi-gazdasági jobbkeze volt, és jelenleg is a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik