Belföld

Szijjártó: nálunk rend van, de Brüsszel bevándorlási politikája veszélyezteti ezt

szijjártó (szijjártó)
szijjártó (szijjártó)
A magyarországi rendet veszélyezteti a brüsszeli bevándorlási politika, és a kvótareferendummal a magyar emberek megállíthatják ezt a politikát - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Szijjártó Péter közölte: ez lesz az első alkalom, amikor európai emberek mondhatnak véleményt arról, hogy a brüsszeli bevándorlási politika milyen mértékben veszélyezteti Európa egységét és magukat az európai országokat.

Nálunk rend van, az itt élő emberek és az ide befektetett tőke biztonságban van

– hangsúlyozta Szijjártó Péter, hozzátéve, ez olyan előny, amelyet “a brüsszeli bevándorlási politika egyértelműen veszélyeztet”, ezért van nagy jelentősége a népszavazásnak.

Európa reformokra szorul

Szijjártó Péter kiemelte: Magyarországnak mind politikailag, mind gazdaságilag az az érdeke, hogy az Európai Unió tagja legyen. Ezt senki nem vitatja – jelentette ki, megjegyezve, az unió azonban reformokra szorul. A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Szijjártó Péter azt mondta, hogy az európai intézmények mára nagyon messzire kerültek az európai emberektől, a brüsszeli politika “köszönő viszonyban sincs az európai hangulattal, (…) az európai emberek akaratával”.

Szijjártó Péter kitért arra is: tavaly minden idők legtöbb beruházását tudták Magyarországra hozni. Ez 67 beruházást jelent, mintegy 1,3 milliárd euró értékben, és 13 ezer új munkahely jött létre. Az idei év első félévében 38 beruházási tárgyalást folytattak le sikerrel. Az új beruházások értéke meghaladja a 1,3 milliárd eurót, és ezekkel 8300 új munkahelyet teremtettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik