Belföld

Már rég ott voltak azok a fecskendők, amikkel a Ligetvédőket próbálják lejáratni

A Fidesz és a kormánypárti sajtó mindenáron drogosként akarja láttatni az aktivistákat.

Szerdán rendőrök ürítették ki a Ligetvédők táborát az egykori Hungexpo-épületegyüttesben, nem sokkal később pedig a rendőrség közleményt adott ki arról, hogy „kábítószer-fogyasztásra utaló nyomokat” találtak a területen, amikről az őrző-védők szóltak nekik. Fényképeket is közzétettek ennek alátámasztására a rendőrség honlapján, de azokon nyoma sem volt kábítószerre emlékeztető dolgoknak. Utólag a közleményt fecskendőkről és kanalakról készült képekkel is bővítették.

Mindez kapóra jött a Fidesznek, amely sietett közleményt kiadni arról, hogy tisztázzák magukat a Ligetvédők, hogy a fákat védik, vagy egy „drogtanyát”. Csakhogy semmi nem bizonyítja, hogy ők hagyták volna hátra a tárgyakat.

Az Index most azt írja: a bontás előtt álló Hungexpo-épületegyüttesben, ahol az aktivisták tábort vertek, márciusban sajtóbejárást tartott a Városliget Zrt. Akkor a Ligetvédőknek itt még nyoma sem volt, a vezetők viszont hangsúlyozták, hogy az elhagyott épületekbe rendszeresen járnak be hajléktalanok és bulizó fiatalok, és rendszeresen bukkannak alkoholos üvegekre, tűkre, kábítószer-fogyasztásra utaló nyomokra.

Mindez nem zavarta meg például a vállaltan kormánypárti Magyar Időket sem abban, hogy „Valóságos drogtanyát hagytak maguk után az ún. Ligetvédők” címmel számoljanak be a rendőrségi közleményről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik