Belföld

Listázták a legjobb magyar orvosokat

A Haszon Magazin szerint a rangsor összeállításánál nem számítottak az anyagi szempontok, vagy a befolyás, csak a szakmai tekintély.

Összeállította a magyar orvosok top 100-as listáját a Haszon Magazin. A gazdasági lap a szakma megítélését vette alapul, és a legkiválóbb szakembereket sorolja fel szakterületenként.

Azt állítják, pénzzel nem lehetett bekerülni, és nem is a „kórházi hűbérbirtokokat működtető orvosbárókat” gyűjtötték össze, hanem szakorvosokat, kórházigazgatókat, intézetvezetőket faggattak ki arról, hogy szerintük kik tartoznak „a szakma krémjébe”.

A legjobbnak tartott orvosok kétharmada Budapesten dolgozik, de minden régió jelen van egy-két fővel. A döntő többség közkórházban is gyógyít. A többségnek külföldi tapasztalata is van, Németországban, az Egyesült Királyságban, illetve Ausztriában tanítottak, kutattak vagy dolgoztak korábban.

Az onkológusok közül Prof. Dr. Bodoky György (Szent István és Szent László Kórház, Onkológiai Centrum), Dr. Mátrai Zoltán (Országos Onkológiai Intézet) és Prof. Dr. Masszi Tamás (Semmelweis Egyetem III. sz. Belgyógyászati Klinika) lettek a legjobbak. A pszichiátriai orvosok listáját Dr. Bender Zsuzsanna (Szigetvári Kórház Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály), Dr. Frecska Ede (Debreceni Egyetem Pszichiátriai Klinika) és Dr. Harangozó Judit (Semmelweis Egyetem Közösségi Pszichiátriai Centrum) vezeti. (Index)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik