Belföld

Ligetvédők: “Nem vagyunk drogosok”

A Ligetvédők közlése szerint még alkoholt sem nagyon fogyasztottak a tiltakozásuk ideje alatt.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményükben arra reagáltak, hogy a rendőrség szerdán azt írta a police.hu oldalon: a biztonsági szolgálat munkatársai kábítószer-fogyasztásra utaló jeleket találtak Budapesten, a városligeti Hungexpo irodaházak környékén, ezért a rendőrök kábítószer-kereső kutyával átvizsgálták a területet. Hozzátették, hogy a helyszínen kábítószergyanús anyagmaradványokat – marihuánát – és eszközöket találtak és foglaltak le, a Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig büntetőeljárást indított kábítószer-birtoklás gyanúja miatt.

A Ligetvédők közleményükben úgy fogalmaztak, hogy a rendőrök egy több évtizede üresen és nyitottan álló épületegyüttesben “kezdtek bizonyítékokat gyártani” az aktivisták ellen.

Lehet, hogy több kórháznyi fecskendőt és néhány koszos kanalat gyűjtöttek össze

– írták. Úgy folytatták: mielőtt elkezdték volna kivágni a fákat, az épületek évekig üresen álltak, hajléktalanok és szerhasználók is jártak bennük.

A Ligetvédők csupán március 17-én foglalták el a területet – emlékeztettek. Az azóta eltelt három és fél hónapban politikai demonstrációt tartottak, amelyen bárki, bármikor részt vehetett.

Így bármilyen fecskendő vagy koszos kanál bekerülhetett a Ligetvédők táborába

– tették hozzá.

Fotó: 24.hu / Neményi Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik