Belföld

Nem akartak hazamenni az emberek a Ligetből, ahol a kerítést is beszakították

24.hu
24.hu

2016. 07. 06. 18:36

A területet védő kopaszok is elvesztették a fejüket, kevláros rohamrendőrök érkeztek. Végül mindenki lenyugodott, de nem mentek haza, ülősztrájkba fogtak.
Korábban a témában:

A Városligetbe szerdán délután meghirdetett tüntetés hivatalos befejezése után sem mentek haza az emberek. A tüntetést azért szervezték, mert a kormány múzeumokat építene a közparkba, a fák rovására.

A 24.hu tudósítója szerint, miután bejelentették a rendezvény végét, egy aktivista berúgta azt a pozdorját, amit a kerítésre tettek fel az eddig a Ligetvédők táborának helyt adó Hungexpo-területet védő biztonsági őrök. Erre elszabadult a pokol, „a bent lévő kopaszok kurvaanyáztak és köpködtek”, de főnökeik visszafogták őket.

24.hu / Neményi Márton
????????????????????????????????????
24.hu / Neményi Márton

A rendőrök sorfalat álltak, de sok aktivista beszorult közéjük és a kerítés közé.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

A kerítésről letépték a ponyvákat, és részben be is szakították. A kopaszok azután lenyugodtak, de a rendőrök számát megduplázták.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

A tüntetők a rendőrökkel szemben álltak az úton. Megjelent Szabó “Tuareg” Gábor is, aki egyebek mellett arról ismert, hogy hónapokig sátrazott a Parlament előtt, de most békített, sikerült elérnie, hogy a tüntetők leüljenek.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

A kerítés mögött bent volt három ligetvédő is, akiket a kopaszok rángattak be dulakodás közben. A tömeg a kiengedésüket követelte.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Végül kiengedték őket. Egyikük egy megafonnal a kezében elmondta: beszélgetett a rendőrökkel, akik rendesek voltak. Amikor berántották őket a kerítés mögé, őt nem bántották, de volt, akit tökönrúgtak.

????????????????????????????????????
24.hu / Neményi Márton

Több százan a helyszínen maradtak. Karácsony Gergely zuglói polgármester arról beszélt, hogy még nem engedtek el mindenkit, három-négy embert tartottak a rendőrségen. Az emberek azt mondták, addig nem mennek el, amíg el nem engednek mindenkit. Úgy tudjuk, Szabó Rebekát, Zugló alpolgármesterét is eljárás alá vonták.

A békés demonstrációból ülősztrájk lett, beszédek is elhangoztak, amelyekben a kormányt ostorozzák.

24.hu / Tóth Richi

Fél 9 után arról számolt be tudósítónk, hogy egyre többen vannak, és nem akarnak hazamenni, mert nem tudni, mikor kezdenek hozzá a fák kivágásához. Vizet osztottak, énekeltek, és azt skandálták: “megvédjük, megvédjük”.

Sok rendőr is jelen volt – lehet, hogy a nyugalom megőrzése miatt jobb is így, mert a 444 beszámolójából kiderült, hogy a Liget-projekt által felbérelt biztonsági őrök nincsenek a helyzet magaslatán, a vezetőjük ordibál az aktivistákkal, miközben beosztottjai ribancoznak.

vissza a címlapra

Kommentek

Closeup portrait of a beautiful redhead woman using smartphone
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.