Belföld

Hadházy Ákosnak nincs kihívója az LMP-ben

24.hu
24.hu

2016. 07. 06. 07:29

Mind az LMP társelnöki, mind országgyűlési képviselői posztjára Hadházy Ákos az egyetlen jelölt – tudta meg az MTI. A párt kongresszusa várhatóan július 16-án szavaz személyéről.

Hadházy Ákos antikorrupciós szakszóvivő, országos elnökségi tag az MTI-nek programjáról a tisztújításig annyit közölt: két prioritást tart fontosnak. A kormányváltást, mert a jelenlegi kabinet szerinte kontrollt vesztett, de ezzel párhuzamosan egy, az elmúlt huszonöt évtől alapvetően eltérő politika folytatását is. Ez utóbbiból a korrupció megfékezését és kiszámítható gazdaságpolitika kialakítását emelte ki.

Az együttműködésről szólva azt mondta: “az ellenzék nem fogja megúszni, hogy együtt gondolkodjon”, ennek azonban nem a mandátumok elosztásáról kell szólnia, hanem a teendőkről.

Hadházy Ákos 2014 óta tagja az LMP-nek, korábban a Fideszben politizált, ahonnan 2013-ban lépett ki. A Szekszárdon állatorvosként dolgozó politikus 2006-ban és 2010-ben is a Fidesz színeiben lett önkormányzati képviselő.

A tisztújítás az LMP két pozíciójában Schiffer András távozása után vált esedékessé, aki a társelnökségről június 1-jével, képviselői mandátumáról augusztus 31-ével mondott le, megtartva párttagságát.

Társelnökjelöltté az válhat, akit legalább egy tag jelöl, és programja közzétételével elfogadja a jelöltséget. Az LMP alapszabálya szerint a pártnak egy férfi és egy női társelnöke van.

Képviselőnek az jelölhető, aki szerepel a párt 2014-es országos listáján, Hadházy Ákos a negyvenedik helyen volt.  Képviselőjelöltet a tagok indítványozhattak, az aspiránsnak nyolc napja volt arra, hogy megszerezze a tagok tíz százalékának támogatását, vagyis mintegy 65 tagét. Mindkét pozícióra július 5-én éjfélig lehetett jelentkezni.  A párt általános tisztújítást várhatóan jövő januárban tart.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.