Belföld

A Jobbik is nekiment a Liget-projektnek

A párt nem ért egyet azzal, hogy a rendvédelmi szervek a zöldterület pusztításához asszisztáljanak. Szerintük az építkezésből egy szűk kör húz hasznot.

Tüntetést hirdettek szerdán délutánra a Ligetvédők a Városliget beépítése ellen azután, hogy reggel kirakták őket táborukból, a Hungexpo területéről. A Jobbik sem hallgat a történtekről, bár a Ligetvédőket nem említik közleményükben, de azt írják:

nem engedhető meg, hogy a rend védelmére hivatott szervek a főváros zöldterületeinek pusztításához asszisztáljanak, néhány kormányközeli vállalkozó érdekeit képviselve, akik a múzeumi negyed projekt haszonélvezői.

A párt közölte: „Andy Vajna kaszinója helyett, melyet a hírek szerint a Vajdahunyad várba álmodott meg”, inkább a több aktív zöldfelületet és a fák megmentését tartják elsőrendű fontosságúnak.

Budapest szmogban fuldoklik, a város tüdejének tönkretételével több százezer budapesti lakos életminőségét rontják egy szűk réteg hasznáért cserébe

– áll a közleményben. Szerintük a „zöld tetők ígérete” a jelenlegi, dús lombkoronájú fák valóságához képest annyit ér, mint a kormány „látszat-zöldpolitikája” a valódi környezetvédelemmel szembeállítva. Arra szólítják fel a főváros vezetését és a kormányt, hogy ne hagyja figyelmen kívül a budapestiek véleményét, „mert annak következménye az ő fejükre fog visszahullani hamarosan”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik