Belföld

Kovács Zoltán megállítaná Brüsszelt

A külhoni magyarok is szavazhatnak majd arról, hogy betelepíthessenek-e embereket Magyarországra.

Áder János kedden kihirdette a kvótanépszavazás időpontját, Kovács Zoltán kormányszóvivő este már harci lázban égve nyilatkozott az M1-nek. Azt mondta,

Brüsszelt meg kell állítani a kvóta szerinti betelepítéssel kapcsolatban, és egy egyértelmű üzenetet kell küldeni, aminek a leghatékonyabb formája a népszavazás.

Különben Brüsszel és az európai baloldal mindent meg fog tenni, hogy a bevándorláspárti politikát érvényesítse – mondta Kovács, aki arra nem tért ki, hogy az Európai Tanács ülésein Orbán Viktor is részt vesz, ahogy az Európai Parlamentben is vannak magyar képviselők, tehát Brüsszel részben mi is vagyunk.

Kovács kitért arra is, hogy a népszavazáson egy regisztrációt követően a kettős állampolgársággal rendelkező, külhoni magyarok is részt vehetnek. Az augusztus közepén induló kampány része lesz, hogy ők is pontosan megtudják, hogyan szavazhatnak.

A kérdés egyébként így hangzik:

Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik