Belföld

Andy Vajna Romániába költözteti a tévécsatornáit

andy-vajna(960x640).jpg (andy vajna)
andy-vajna(960x640).jpg (andy vajna)

A román médiahatóság engedélyével Andy Vajna három meglévő és öt tervezett tévéadója Romániából sugároz majd műsort – írja a nol.hu. Ezt Turos Lóránd, a romániai Audiovizuális Tanács (CNA) egyik tagja mondta a lapnak.

A CNA kedden tárgyalt a Chili TV, az Izaura TV, a Joy TV, a Kiwi TV, a Mozi+, a Prime, a Super TV2 és a Zenebutik sorsáról, amiknek bejegyzését Vajna romániai cége kérvényezte.

Polyák Gábor médiajogász szerint így a nyolc csatornának a román médiatörvényeknek kell megfelelni, az esetleges panaszokat és jogsértéseket pedig a román médiahatóság vizsgálja majd ki. Az itthoni reklámadót viszont nem lehet így sem megkerülni.

Nem Andy Vajna találta fel a spanyolviaszt, a több mint száz magyar nyelvű adó többsége külföldön van bejegyezve, az RTL csatornái mondjuk Luxemburgban. A médiajogász szerint két szempont jön szóba a helyválasztást illetően, az egyik a tartalmi szabályozás, másik a műsorszolgáltatási díj.

Romániában minimális a műsorszolgáltatási díj, így nyilván nem véletlen Vajna választása. A TV2 arra a kérdésre, hogy miért a szomszédos országból akar sugározni, a Brexitet hozta fel érvnek. Azt írták, a britek kilépése és a csatornaportfólió bővítése kapcsán több alternatívát is vizsgáltak, majd a román mellett voksoltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik